Situation: Chiva. Valencia
Promoter: Private
Year2005
Area422 m2
Intervention DYSProject
Construction Management

Detached house, on a plot of 1,064 m2 located in Los Rosales, 21st street, Loma del Castillo residential complex, Chiva. Valencia.

This house is developed on one floor, also having a semi-basement parking and an attic at the double height area of ​​the living room.

The project is characterized by the composition of inclined planes towards the facade, which make up the different flights and volumes, but which do not reduce the horizontality of the whole, which allows us to keep a stylized line.

Built in manual brick face. Roofs are covered in aged curved ceramic tile, with elements of metallic sheet lacquered in black in the drainpipes and in the lateral finishes of the slabs, in order to visually lighten these elements.

Panoramic view of the facade

View of the attic

View of pedestrian and vehicle accesses

View of the main access

View of the swimming pool and garden from the access porch

Aerial photography of the site